Teejuht sügis 2023

Fotod: Transpordiamet

Laulja Artjom Savitski proovis, kuidas mõjutab kiirus tõuksijuhi liiklusnägemist.

„Liikleja“ saate 14. osa pealkirjaks oli „Elektritõukeratturi õigused ja kohustused“ Saates oli külas Artjom Savitski , kes sõitis koos Transpordiameti spetsialistiga elektritõuksiga ning katsetas, kui palju ta erinevatel kii- rustel ümbruses toimuvat märkab. Transpordiameti juhtimisõigu- se teenusehaldur Marika Luik jagas nõuandeid ohutuks liiklemi- seks kergliikuriga liiklejatele ning pani autojuhtidele südamele, et nad ka kergliikuritega arvestaksid. Politsei- ja Piirivalveameti avarii- menetlusgrupi grupijuht Raul Annuka rääkis, mida politsei elektri- tõukeratta juhtide puhul jälgib ja kontrollib ning millised on võimali- kud karistused reeglite rikkumise eest. Saatejuht oli Jaanus Koort .

Transpordiamet jagas nõuandeid ohutuks liiklemiseks kergliikuritega liiklejatele ning pani autojuhtidele südamele, et nad ka kergliikuritega arvestaksid.

Kuidas sõita elektritõuksiga nii, et kondid jääks terveks ja naeratus alles? Millised on karistused tõuksijuhdele? Millised need võiksid teie arvates olla? Elektritõuksiga sõites peab oskama ohte ee näha! Ka autojuhid peavad olema tähelepanelikumad. Kuidas mõjub tõuksijuhi liiklusnägemisele tõuksi kiirus?

„Reporteri“ saatelõikudega saab tutvuda siin:

Jakob Rosin: vales pargitud tõuksid muudavad linna takistusribaks Elektritõukeraad: kas kiire transpordivahend või kasvav oht liikluses? Lihtne reegel turvaliseks kulgemiseks – mõtle nagu kaasliiklejad Elektritõukeratas – äge liiklusvahend, aga paljude probleemide allikas

„Liikleja“ rubriigis avaldati neli kergliikurite ohutust käsitlevat artiklit:

87

TEEJUHT / NR 7

Powered by