Teejuht, suvi 2022.a

VESI

Hüvastijätt parvlaevaga Hiiumaa enne selle vanametalliks müümist.

Talvi on palju reisinud. Sellel pildil külastab ta Everglades'i rahvusparki Floridas.

Ma olen müünud vanametalliks seitse laeva – Vardo, vana Hiiumaa, Vormsi, Tehumardi, Koguva, Harilaiu ja Kõrgelaiu. Osalesin SLK laevastiku uute parvlaevade Saaremaa, Muhumaa ja Hiiumaa ehitus- protsessis ja laevade kontseptsiooni väljatöötamises.

keid. Kuulun töögruppi, kus arutatakse Politsei- ja Piirivalveameti nelja laeva üleandmist mereväele. Niisamuti riigi- laevastiku loomise töögruppi, kus on praegu erinevad variandid arutlusel ja otsustusprotsess päris lõpusirgel. Kuna olen oma elus olnud pidevalt aktiivne harrastussportlane ja mõnel alal ka heal tasemel, ei tunne ennast veel inimesena, kes peaks tõeliselt pensionile jääma. Kindlasti vajan mõnda aega aktiivset puhkuseperioodi. Küll siis ka uued välja- kutsed tulevad!

Sektorit rendime omale Soomest. Kuna ka Tallinna Tehnikaülikoolile kuuluv uurimis- laev Salme on vana ja selle dokumendid kaotavad 2024. aastal kehtivuse, siis on koostöös Majandus- ja Kommunikat- siooniministeeriumiga töös programm asendada need kaks laeva uue laevaga, mis suudaks pakkuda peale poi- ja uurimistööde teenust geoloogiauuringu- teks ning muidugi omaks reostuskorje võimekust merel. Et olen kursis parvlaevadega toimuvaga, olen osalenud parvlaevaliiklust korralda- vas töögrupis ja aidanud koostada han-

12

TEEJUHT / NR 2

Powered by