Teejuht talv 2023

KONVERENTS Tudengite liiklusohutuse-teemaliste lõputööde konverents tähistas juubelit

Sven Kreek , Tallinna Tehnikakõrgkooli transpordi- ja liikluskorralduse õppekava juht

Konverentsi kasutegur on suur. Tudengid näevad ja kuulevad, mida lõpetanud on uurinud ning kuhu välja jõudnud. Nii mõnelgi kuulajal on konverentsi käigus tekkinud idee oma lõputööks. Esineja poolt vaadatuna annab konverentsil üles astumine kindlasti juurde enese- kindlust avalikuks esinemiseks ja mis vast kõige tähtsam – tead- mise, et olen uurinud midagi, mille vastu tuntakse huvi ja millest võib kasu tõusta. Samuti on kuulajaskonna hulgas asutuste ja ettevõtete esindajaid, keda võiks nii mõnigi teema koos lahenduste ja ettepane- kutega piisavalt kõnetada. Konverentsi saab jälgida ka veebiüle- kande vahendusel. Esitluste salvestusi saab järelvaadata ja vajadu- sel ka (õppe)töös kasutada.

Üle kümne aasta tagasi rääksime Tallinna Tehnikaülikooli professori Dago Antoviga tudengite liiklusvaldkonna lõputöödest ja tõdesime, et kahjuks ei kuule nendest valu ja vaevaga sündinud kirjatöödest peale lõputööde kaitsmiskomisjoni keegi. illest on äärmiselt kahju, sest tegemist on kõrgel tasemel M uurimustöödega, mis vajaks laiemat tähelepanu. Jõudsime järelduseni, et proovime töid ja nende tulemusi ka laiemale kuulajaskonnale tutvustada. 2014. aasta oktoobris sai Tallinna Tehnikaülikoolis kokku väike selts- kond erinevate kõrgkoolide tudengeid ja väike kuulajaskond, kelle ees toonased äsja lõpetanud tudengid oma lõputöid tutvustasid ja kuulajate küsimustele vastasid. Innustatuna positiivsest tagasi- sidest otsustasime, et taoline ettevõtmine peab muutuma tradit- siooniks ja kandma konverentsi nimetust. Samuti leidsime, et üritu- se korraldamine võiks roteeruda liiklusvaldkonna erialade õpetami- sega seotud kõrgkoolide vahel. Sel moel oligi sündinud uus ja oma- näoline üritus, mis kannab tänini nimetust „Tudengite liiklusohutuse- teemaliste lõputööde konverents“. Tänavu toimus konverents küm- nendat korda. Lõputööde konverents tekitas huvi ka väljaspool akadeemilist ring- konda ning juba 2015. aastal tuli korraldamisel appi tollane Maantee- amet, nüüdne Transpordiamet. Nende märkimisväärne panus on olnud ka see, et amet on aastaid pakkunud tudengitele teemasid ja probleeme, mida nad saaksid oma lõputöös uurida. Mis omakorda tähendab tudengi jaoks seda, et lisaks kaitsmisel saadud hindele ai- tab tema lõputöö lahendada ka igapäevases liikluskorralduses või -ohutuses olulist probleemi.

Toimunud konverentsid

2014 Tallinna Tehnikaülikool 2015 Tallinna Tehnikakõrgkool 2016 Tallinna Ülikooli Haapsalu Kolledž 2017 Tallinna Tehnikaülikool 2018 Tallinna Ülikooli Haapsalu Kolledž 2019 Sisekaitseakadeemia 2020 Tallinna Tehnikakõrgkool 2021 Tallinna Ülikooli Haapsalu Kolledž 2022 Sisekaitseakadeemia 2023 Tallinna Tehnikakõrgkool

Vaata esitlusi ja lõputöid

Foto: Adobe Stock

49

TEEJUHT / NR 8

Powered by