Teejuht sügis 2023

MAA

ENNETUSTEGEVUS

Juunis oli Transpordiameti ristmeedia- lahenduse fookuses kergliikuriga liiklejate ohutus

Erki Varma

Möödunud aastal juhtus Eestis elektritõukeratastega

349 liiklusõnnetust, mis on 126 võrra rohkem kui 2021. aastal. Vigastatuid oli mullu 356 ning kahjuks oli ka üks hukkunu.

Suve algul keskendus „Liikleja“ saade kergliikuriga liiklejate ohutusele, sest näiteks elektritõukeratastega juhtunud õnnetuste arv kasvab just suvekuudel.

Televisiooni, raadiot ja online -meediat sisaldav ristmeedialahendus käsitleb aasta jooksul iga kuu ühte liiklusohutuse teadlikkust tõstvat teemat. Iga teema kohta tehakse ja avaldatakse kord kuus telesaade, kus selgitatakse konkreetse liiklusohutuse teema erinevaid aspekte. Saate eri teemade käsitlused leiavad kord nädalas kajastuse Kanal 2 saates „Reporter“. Lisaks on iga teema kohta samal kuul intervjuud Transpordiameti spetsialistiga Kuku Raadios, raadios Elmar ja raadiojaamas MyHits ning teemat kajastavad artiklid Postimees Grupi veebides, mille jaoks loodi eraldi rubriik „Liikleja“. See lahendus aitab jõuda ka nende inimesteni, kel ohutusteemade vastu otsene huvi puudub ning

estis on elektrilised tõukerattad olnud liikluses juba alates E 2019. aastast ja võib öelda, et esimesed lastehaigused on seoses nendega läbi põetud. Siiski on elektritõukeratastega seotud liiklusõnnetuste arv ikka murettekitavalt suur. Enim liiklusõnnetusega lõppenud sõitudest tehakse nädalavahe- tusel, õhtustel ja öistel tundidel ning õnnetustesse sattunud elektri- tõukerataste juhtide hulgas on enim 18- kuni 34-aastasi noori mehi. Õnnetuste arv on suurem juunist augustini. Paraku on ainult pooled õnnetusse sattunud juhtidest olnud kained. Juunis oligi Transpordiameti ristmeedialahenduse fookuses kerg- liikuriga liiklejate ohutus. Otsisime vastust küsimustele, millega autojuhina, lapsevanemana või kergliikurijuhina arvestada ning mida teha, et tõuksiõnnetusi ära hoida. Teemat kajastati saates „Liikleja“, uudistesaates „Reporter“, Postimees Grupi portaalidesse loodud rubriigis „Liikleja“, raadiojaamades Kuku, Elmar ja MyHits ning lisaks Transpordiameti Facebooki kontol.

teema kordamine mitme kanali kaudu kinnistab saadavat teavet tõhusamini.

86

TEEJUHT / NR 7

Powered by