Teejuht, kevad 2022.a

ANRA Technologies videotutvustus.

DROON I D

USA droonifirma asutas Tartusse oma Euroopa peakorteri

Rahvusvaheline lennundus- ja tehnoloogia- ettevõte ANRA Technologies laienes Euroopa Liitu ning avas Tartus oma Euroopa peakontori.

Rohkem informatsiooni leiad siit.

015. aastal asutatud ANRA tegeleb mehitamata 2 õhuruumi ja missioonihaldussüsteemide arenda- misega. ANRA toetab ka Euroopa Kosmoseagen- tuuri teostatavusuuringut Space for Urban Air Mobility (UAM) koos Eesti partnerite SKYCORP OÜ ja Eesti Lennuakadeemiaga. Selle jõupingutusega hinnatakse kosmosepõhiseid teenuseid ohutuks ja tõhusaks UAMi toimimiseks linnades. 2023. aastal rakenduvad Euroopas määrused, mille alusel saab luua droonidele oma liiklussüsteemi nimega U-Space ehk U-ruum, mis on Euroopa lennundusohutuse agentuuri (EASA) ja SESARi (Single European Sky ATM Research) välja töötatud kontseptsioon. Tartusse rajatud ANRA Euroopa peakontor keskendub projektidele, mis asuvad Euroopa Liidus ning arendab edasi teenuse SmartSkies tarkvaraplatvormide perekonda, mis toetabU-Space'i tege-

vusi alates droonide abil tarnimistest kuni asustatud alade kohal toimuva õhuliikluseni. Näiteks osaleb ettevõte EASA linnalennuliikluse (UAM) demonstratsioonil õhusõidukite vertikaalse õhkutõusmise ja maandumise (VTOL – Vertical TakeOff and Landing) U-space'i teenuste pakkujana. Koos Eesti partneritega, SKYCORP OÜ ja Eesti Lennu- akadeemiaga toetab ettevõte ka Euroopa Kosmose- agentuuri teostatavusuuringut Space4UAM. Uuringu käigus hinnatakse õhuruumipõhiseid teenuseid, mis aitavad asustatud alade õhuliiklust ohutult ja tõhusalt korraldada. Tartu on üks vähestest linnadest, mis võimaldab test- keskkonda selliste teenuste katsetamiseks.

103

TEEJUHT / NR 1

Powered by