Teejuht suvi 2023

VESI

MEREKOOL

Fotod: Eesti Jahtklubide Liit

Õppimiseks hea: RS Quest on turvaline ja ohutu stabiilse kerega paat.

Rändav pop-up - merekool Meresõber levitab purjetamis- pisikut üle Eesti ning pakub huvilistele vahetuid ja esmaseid purjetamiskogemusi.

200 Meresõbra merekoolist käib igal hooajal läbi ligi last ja noort Lapsed merega sõbraks!

Madis Ausman , Teejuhi kaasautor

Eesti on mereriik ja mereharidusega tuleb tegeleda juba varasest lapsepõlvest, sestap on Eesti Jahtklubide Liit vedanud tänuväärt algatust, mis tutvustab lastele purjetamise põnevat maailma ja annab ülevaate mereohutuse põhitõdedest.

erekultuuriaasta raames kutsuti 2016. aastal ellu rändav M pop-up -merekool nimega Meresõber, et levitada purje- tamispisikut üle Eesti ning pakkuda huvilistele vahetuid ja esmaseid purjetamiskogemusi. Sellest peale on Meresõbra merekoolist igal hooajal läbi käinud ligi 200 last ja noort, lisaks sada- kond täiskasvanut. Koolitajateks on noored purjesportlased, kes tippspordiga lõpetanud, aga ka vabatahtlikud merepäästjad. Täna- vu tuleb Meresõber veekogude äärde ja sadamatesse juba kahek- sandat suve ja plaanis on külastada kaheksat väikesadamat.

Rõhk veeohutusel Meresõbra merekool sobib hästi neile lastele, kes sooviksid teha esmast tutvust veespordialadega, saada teadmisi veeohutusest ning merekeskkonna hoiust, vabaneda pelglikkusest vee suhtes, saada uusi sõpru ning arendada koostöö- ja suhtlemisoskuseid. Pop-up -kool liigub ringi merekonteineriga, mis veekogu äärde jõudes vahvaks terrassiga klassiruumiks muutub. Merekooliprogrammis pannakse suurt rõhku ka veeohutusele ja esmaste enesepäästeoskuste tutvustamisele, neid oskusi antakse edasi koos partneritega vabatahtlike päästjate hulgast, Pääste- ametist ning Politsei- ja Piirivalveametist.

30

TEEJUHT / NR 6

Powered by