Teejuht talv 2022

Fotod: Transpordiamet

„Liikleja“ saate viienda osa pealkirjaks oli „Linnaliikluses varitsevad ohud“.

Birgit Sarrap ja tema poeg Simeon tegid katse, et näidata, kuidas näevad lapsed asulas liikluspilti ning mis ohud neid täiskasvanutest rohkem ähvardavad.

Asulasisest kiirust käsitlevates artiklites sai vaadata, milline on jalakäija hukkumis- tõenäosus sõltuvalt auto kiirusest liiklus- õnnetuse hetkel.

misele liikluses – mida on oluline jälgida lapsel ja autojuhil, kuidas näeb liiklust laps ja kuidas täiskasvanu. Rääkisime kiiruskäitu- misest asulateedel läbi aastate, jagasime teemat puudutavate eri- nevate uuringute statistikat. Interaktiivses lahenduses sai vaadata jalakäija hukkumistõenäosust erinevatel kiirustel kokkupõrkel. Teemat kajastati neljas „Reporter“ uudistesaates, neli artiklit aval- dati Postimees Grupi uudisteportaalides, spetsialistid rääkisid sel teemal Kuku, Elmar ja MyHits raadiojaamades. Lisaks oli teema saates „Liikleja“ ning Transpordiameti sotsiaalmeediakontodel. Paralleelselt toimus ka kampaania „Naudi sõitu. Aeglasemalt on mõnusam“. „Liikleja“ saate viienda osa pealkirjaks oli „Linnaliikluses varitsevad ohud“ . Saatesarja viiendas osas rääkisime liiklusest asulasisestel teedel. Miks ja kes kihutavad? Kuidas ohutult teed ületada? Tegime katse, et näidata, kuidas näevad lapsed liikluspilti ja mis ohud lapsi liikluses täiskasvanutest rohkem ähvardavad. Saates said sõna Politsei- ja Piirivalveameti ning Transpordiameti eksperdid. Oma kogemusi linnaliikluses jagasid ka tuntud laulja Birgit Sarrap ja tema poeg Simeon.

„Reporteri“ saatelõikudega saab tutvuda siin: Laulja Birgit Sarrap ja tema poeg Simeon näitavad, kuidas ületada teed ohutult Tähelepanematus ja kihutamine võivad lõppeda traagiliselt Kuidas vältida eluohtlikku kihutamist ja kes on peamised kihutajad? Kihutamine linnaliikluses: Suurendades kiirust 2 korda, pikeneb pidurdusteekond 4 korda! „Liikleja“ rubriigis avaldati neli asulasisese kiiruse ohutusalast artiklit: Linnades ja asulates sõidab suurima lubatud kiiruse piires vaid 55 protsenti juhtidest Reguleerimata ülekäigurajal sai mullu vigastada 104 jalakäijat ja hukkus viis inimest Jalakäijad Tallinna liiklusest: nii hull pole kui Aasias Ligi kolmandiku surmaga lõppenud liiklusõnnetuste peamine põhjus on kiiruseületus

Saate teemade lühemad lõigud olid septembrikuu jooksul eetris „Reporteris“.

127

TEEJUHT / NR 4

Powered by