Teejuht talv 2022

Fotod: Transpordiamet

„Liikleja“ kuuenda saate pealkirjaks oli „Elupäästev turvavarustus“.

Saates „Liikleja“ näitasime laulja Getter Jaani abiga, kuidas väljuda katusele paiskunud autost ning kuidas kinnitada turvavööd korrektselt.

Turvavarustust käsitlevates artiklites sai vaadata, kui palju kaalub kinnitamata ese õnnetuse hetkel sinu autos.

Oktoobrikuus võttis Transpordiamet fookusesse turvavarustuse ja selle korrektse kasutamise. Kuu aja vältel kajastasime teemat mit- metes kanalites ja eri nurga alt. Näitasime, kuidas turvavöö õigesti kinnitada, miks on oluline see ka bussis kinnitada ning milline on peatoe korrektne asetus. Samuti rääkisime laste turvavarustusest ning kuidas lemmikloomi autos ohutult transportida. Näitasime, kuidas katusele paiskunud autost ohutult väljuda ning selgitasime, miks on oluline kõik lahtised esemed autos kinnitada. Teemat kajastati uudistesaates „Reporter“, „Postimees Grupi uudiste- portaalide rubriigis „Liikleja“, raadiojaamades Kuku, Elmar ja MyHits, saates „Liikleja“ ning lisaks Transpordiameti sotsiaalmeediakonto- del. „Liikleja“ saate kuuenda osa pealkirjaks oli „Elupäästev turvavarus- tus“ . Saatesarja kuuendas osas oli fookuses sõidukite turvavarus- tus ja selle õige kasutamine. Kuidas kinnitada turvavöö õigesti? Kuidas väljuda katusele paiskunud autost? Miks ei taheta bussis turvavööd kinnitada? Samuti rääkisime laste turvavarustusest ning lemmikloomade transportimisest autoga. Saates said sõna Polit- sei- ja Piirivalveameti ning Transpordiameti eksperdid ja eeskujulik lapsevanem Marili Vatt. Lisaks pani end saates proovile laulja Getter Jaani. Saatejuht on Jaanus Koort.

„Reporteri“ saatelõikudega saab tutvuda siin:

Autoga ja bussiga sõites kinnita alati turvavöö! See võib päästa sinu ja kaassõitjate elu! Kas te kinnitate autoga sõites alati turvavöö? Korrektselt kinnitatud turvavöö võib päästa teie ja kaassõitjate elu! Kuidas käituda, kui olete sattunud õnnetusse ja auto rullub katusele? „Liikleja“ rubriigis avaldati neli turvavarustusega seotud ohutusalast artiklit: Kas teadsid, et bussis on turvavöö kinnitamine kohustuslik? Kinnitamata lemmikloom ja lahtine ese autos on ohuks kõigile sõidukis olijatele Seljaga sõidusuunas turvaiste vähendab õnnetusel väikelapse vigastuste ohtu kuni 75 protsenti Turvavarustus päästab õnnetuse korral vaid siis, kui seda korralikult kasutada

Saate teemade lühemad lõigud olid augustikuu jooksul eetris „Reporteris“.

129

TEEJUHT / NR 4

Powered by