Teejuht talv 2022

Tallinna lennujaam. Foto: Transpordiamet

AASTA TEGU

Foto: Aldis Toome

Eesti Lennuakadeemia rektor Koit Kaskel ja aktsiaseltsi Tallinna Lennujaam tegevjuht Riivo Tuvike.

AASTA TEGU

Lennunduse aasta teo tiitli pälvis AS Tallinna Lennujaam

„Mul on hea meel, et roheteemad on jõudnud lennundusse ning nen- dega tegelemine on muutunud igapäevaosaks meie elust. Olen korduvalt rõhutanud, et ettevõtted, mis ei ole 2030. aastaks oma keskkonnamõju vähendanud, on konkurentsist väljas. Saadud auhind ei ole tunnustuseks mitte ainult meile, see on tunnustuseks tervele lennundussektorile, sest edu saavutame vaid üheskoos ja koostööd tehes,“ rääkis ASi Tallinna Lennujaam juhatuse esimees Riivo Tuvike. Konkurss „Aasta tegu Eesti lennunduses“ on lennuakadeemia eest- vedamisel toimunud juba aastast 2005. Selle eesmärgiks on tun- nustada Eesti lennundusettevõtete või -organisatsioonide iga-aas- tast tegevust ja panust meie lennundusvaldkonna arendamisse. Varem valis laureaadi lennuakadeemia žürii. Käesoleval aastal toimus esmakordselt rahvahääletus, millest said osa võtta lennun- dusseminaril osalejad ja lennundusettevõtete töötajad. Oma hääle andis lausa 1217 inimest.

Eelika Tootsi

21. oktoobril tunnistati Eesti Lennu- akadeemia korraldataval lennundus- seminaril lennundusaasta parima teo vääriliseks AS Tallinna Lennujaam. Konkursi võit saavutati teoga „Roheline ja transpordisektori rohepööret eest vedav lennujaam“. allinna lennujaam on maailmas tuntud oma kodususe poo- T lest, kuid nüüd on lennujaam järjest enam saanud nii kodu- maal kui ka kaugemal tuntuks just rohelise lennujaamana, mille eesmärk on saavutada aastaks 2030 süsinikuneutraalsus. 2020. aastast on avatud päikesepargid lennujaamades üle Eesti, osaletakse Rohetiigri võrgustikus, lisaks korraldas lennujaam hiljuti rohefoorumi ning osales Eesti Vesinikuoru loomisel.

Nominentideks olid ka AS Threod Systems, Lennuliiklusteeninduse AS, AS Nordic Aviation Group, Magnetic Group ja Airest AS.

163

TEEJUHT / NR 4

Powered by