Teejuht talv 2022

Tiit Metsvahi Ÿ Lõpetanud Tallinna Polütehnilise Instituudi ehitusteaduskonna ehitusinsenerina autoteede erialal. Ÿ Töötanud Tallinna Polütehnilises Instituudis õppejõu, vanemõpetaja, dotsendi, lektori, teaduri, projektispetsialisti ja õppekava programmijuhina. Ÿ Õpetanud noori ka Tallinna Tehnikakõrgkoolis, arhitekte Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis ja pärast selle nimemuutust Eesti Kunsti- akadeemias ning maastikuarhitekte Tallinna Tehnikaülikooli Tallinna kolledžis. Ÿ Töötab projektispetsialistina Tallinna Tehnika- ülikooli ehituse ja arhitektuuri instituudi teedeehituse ja geodeesia uurimisrühmas.

Ÿ Korraldanud palju täienduskoolitusi teede projekteerijatele ja liiklusohutuse audiitoritele.

üpris huvitav. Ma pole enda juhendatavate töö- de kohta arvet pidanud, aga nende hulk jääb suure tõenäosusega 200 ja 250 vahele.“ Metsvahi on kogenud palju eredaid hetki nii koos üliõpilaste kui ka töökaaslastega. „Tuden- gite puhul teeb rõõmu see, kui nende elutee kulgeb edukalt. Näitena võib tuua André Küüs- veki, Sven Pertensi ja Jüri Lälli, aga see loetelu pole kaugeltki lõplik. Ka kolleegidega seoses meenuvad aeg-ajalt mingid toredad seigad. Sel aastal manalateele lahkunud Ilmar Pihlak män- gis minu elus olulist rolli – ta oli minu lõputöö juhendaja ja tänu temale sattusin ma ka TPIsse tööle. Olime sõbrad kuni ta lahkumiseni. Ja koostöö Maano Koppeli ja Vello Mespakiga oli samuti väga humoorikas!“ Õppejõutöö pahupoolest rääkides ei saa Mets- vahi üle ega ümber palgast, mille väiksus sun- nib tegelema ka muude asjadega. Läbi aegade on need olnud tema jaoks äärmiselt erinevad, ent valdavalt siiski inspireerivad, arendavad ja silmaringi laiendavad.

Foto: erakogu

Metsvahi 2007. aastal koostatud Tallinna tänavavõrgu ja kergliiklus- teede teemaplaneeringu eesmärk on kavandada kogu linnale ja selle lähitagamaale ühtne magistraal- tänavate ja kergliiklusteede võrgustik ning anda soovitusi ratsionaalsema ja jätkusuutliku ühistranspordivõrgu kujundamiseks.

57

TEEJUHT / NR 4

Powered by