Teejuht, kevad 2022.a

Kiivrikandmisele suunatud teavitus #Kannankiivrit

Alarmsõidukite märkamisele suunatud teavitus „Lase abi läbi!“

#Kannankiivrit üleskutse klipp.

ääste, politsei ja kiirabi juhtisid koos Transpordi- P ametiga oktoobris liiklejate tähelepanu sellele, et alarmsõidukid vajavad liikluses nii kaasjuhtide kui ka jalakäijate abi. Kui märkate lähenemas vilkuritega alarm- sõidukit, siis laske abi läbi, sest selle sõiduki kiirest ja ohutust kohale jõudmisest võib sõltuda kellegi elu, tervis või ohutus. Alarmsõidukite märkamisele suunatud teavitus „Lase abi läbi!“

lates jaanuarist 2021 peavad kõik alla 16aastased A kandma kiivrit ka kergliikuriga liikudes ja #Kannan- kiivrit teavituskampaania eesmärk oli enne suve algust seda noortelemeelde tuletada. Noorte infoportaal Teeviit ja BMX-trikirattur William Kass koostöös Transpordiametiga kutsusid 4. maist 18. juunini üles noori olema teistele eeskujuks ja kandma kiivrit. Kampaania ärgitas inimesi endast kiivriga sotsiaalmee- diasse pilte postitama ja juurde lisama, miks nemad kiivri kandmist vajalikuks peavad.

Teavituskanalitena olid kasutusel välireklaam, raadio ja sotsiaalmeedia.

Alarmsõidukile tee andmise teavitust märkas küsitlusuurin- gu järgi 33% elanikkonnast . Keskmisest enam arvasid teavi- tust näinud olevat 25–34aastased Eesti elanikud (44%).

esti riigiteedel registreeritakse aastas ligikaudu 6000 E liiklusõnnetust metsloomadega. Nendes õnnetustes saab vigastada ca 20–30 inimest aastas. Septemb- rist oktoobrini 2021 toimus teavitustegevus, mille eesmärk oli juhtida tähelepanu teedel liikuvatele loomadele ja anda nõu, kuidas teha kõik endast olenev, et nendega kokkupõr- keid vältida. Teavitustegevuse aeg oli valitud metsloomade aktiivsuse suurenemise järgi. Teavituskanalitena olid kasutusel välireklaam ja sotsiaal- meedia. Sotsiaalmeedia kaudu jõudis teavitus 417 364 inimeseni . Küsitlusuuringust selgus, et teavitust „Mets- loomal on alati peatee“märkas 33%sõidukijuhtidest .

Ulukiõnnetuste vältimisele suunatud teavitus „Metsloomal on alati peatee“

Ulukiõnnetuste ennetamisele suunatud teavitustegevus toi- mus koostöös . Eesti Jahimeeste Seltsiga

Ulukiõnnetuste vältimisele suunatud teavitus „Metsloomal on alati peatee“.

Rohkemsaab lugeda siit.

139

TEEJUHT / NR 1

Powered by