Teejuht, kevad 2022.a

Liiklusohutuskampaania „Talv on teel" Agentuur: Imagine AD

Teehooldajate ja teehooldusmasinate ohutusele suunatud teavitustegevus „Ära möödu must lähedalt!“

Liiklusohutuskampaania „Talv on teel“

Liiklusohutuskampaania „Talv on teel".

Lõbus teavitustöö klipp „Ära möödu must lähedalt.“

ranspordiamet tuletas inimestele talvel meelde, et T teeoludmuutuvad temperatuuride kõikudes kiiresti ja liiklemiseks tuleb valida ohutu sõidustiil. Samuti kutsus kampaania inimesi enne rooli istumist vaatama hetkel valitsevaid tee- ja sõiduolusid aadressil Tarktee.ee. Kampaania kestis hajutatud meediaplaani põhimõttel 2021. aasta novembri lõpust 2022. aasta jaanuari lõpuni. Kampaanias kasutati tele- ja raadioklippe, väli- ja veebi- reklaami, sotsiaalmeedia ja Spotify keskkonda. Spotify vahendusel kuulati reklaami ca 428 000 korda , sealjuures vähemalt üks kord kuulas klippi ca 56 000 inimest. Sotsiaal- meedias jõudis „Talv on teel" kampaania 214 000 inimeseni .

„Ära möödu must lähedalt" teavitusega tuletas Transpordi- amet talvisel perioodil liiklejatele meelde, et hooldeautodega tuleb arvestada ja neist ohutultmööduda. Lisaks talvistele teeoludele, kus sõidukijuhtidel tuleb valida ohutu sõidustiil ja olla valmis muutuvateks teeoludeks, tuleb arvestada ka teehooldusmasinate ja nende eripäradega: tee telje keskjoone ületamine hooldetööl, aeglasem liikumiskiirus ja tavasõidukist suuremad gabariidid.

Teavituskanalitena olid kasutusel digi- ja sotsiaalmeedia pinnad. Klippi vaadati kokku ca 534 000 korda .

ranspordiamet viis kevadsuvisel perioodil läbi teavi- T tuskampaania, mis keskendus elektriliste tõuke- rataste ohutusele ja neid puudutavate uute reeglite tutvustamisele. Teavitusmaterjale eksponeeriti digikanalites ning kaubanduskeskustes ja ühistranspordis olevatel ekraanidel. Küsitlusuuringu tulemustest selgus, et 2021. aastal luges meedias ilmunud informatsiooni ja artikleid elektritõuke- rattaga liiklemise ohutuse kohta 50% elanikkonnast . Elektritõukerattaga liiklemise ohutuse sõnumit „Sina juhid! Tee seda õigesti.“ märkas 30% elektritõukerattaga sõitnu- test .

Kergliikurite ohutusele suunatud teavitus „Sina juhid! Tee seda õigesti.“

Kergliikurite ohutusele suunatud teavitus „Sina juhid! Tee seda õigesti.“

138

TEEJUHT / NR 1

Powered by